ACV Politie
Ook voor jou de juiste keuze!

Home
Contact
  Word lid!
 Links
Meer ...

 

 
 

 

 

 
 
 

 

 

 
 

 

Waarom ben jij de juiste kandidaat die we zoeken?

Hebben we het over "werken bij de politie", dan denk je waarschijnlijk eerst aan onze politieagenten, inspecteurs en rechercheurs. Maar weet dat er ook heel wat burgers aan het werk zijn bij de geïntegreerde politie. Zij maken deel uit van het CALog, wat staat voor Administratief en Logistiek Kader.

Het aantal inschrijvingen voor de toelatingsproeven om de opleiding van politieagent en -inspecteur aan te vatten, swingt nog steeds de pan uit. Heel wat jongeren dromen van een carrière als politie-inspecteur. Maar ook wanneer er vacatures voor niet-geüniformeerde functies uitgeschreven worden, merken we dat er vaak een grote opkomst is van geïnteresseerden. Meer dan honderdvijftig kandidaten voor één enkele vacature van administratief medewerker is zeker niet uitzonderlijk. En of het nu gaat om een tijdelijk vervangingscontract of een statutaire aanwerving, men is op zoek naar de beste kandidaat voor de job.

Verhoog je kansen! 

Wist je dat ACV Politie je de juiste tools kan aanreiken om je voor te bereiden op zo'n selectieproeven? Laat ons weten om welke vacature het gaat en wij helpen je om goed geïnformeerd en degelijk voorbereid voor de selectiecommissie te verschijnen. Ons mailen doe je via vacature@acvpolitie.be

Alvast succes!

 

Ga je deelnemen aan selecties in het kader van mobiliteit?

Wist je dat ACV Politie een databank bijhoudt met de meest gestelde vragen tijdens selectieproeven? 

Dankzij de feedback van onze leden die eerder al deelgenomen hebben aan selecties, slagen we erin om onze databank met voorbeeldvragen en -proeven up-to-date te houden. 

En daar kan jij van profiteren. Ga je deelnemen aan selecties, bijvoorbeeld in het kader van de mobiliteit, richt je dan tot je plaatselijke afgevaardigde. Hij/zij zal je zeker op weg helpen.

 

Volg onze infosessies "Werken bij de politie"

Het hele jaar door kan je wel ergens in Vlaanderen terecht om deel te nemen aan infosessies en oefendagen om je voor te bereiden op de toelatingsproeven voorafgaand aan de opleiding voor politieagent en -inspecteur. Bezoek regelmatig deze pagina en informeer je over de data van deze infosessies bij jou in de buurt!

Onderstaande infosessies werden al ingepland:

 • Oost-Vlaanderen: 

  • Dag 1: maandag 19/03/2018 in ACV Gent 

  • Dag 2: zaterdag 24/03/2018 in ACV Sint-Niklaas
    

 • West-Vlaanderen: 

  • Dag 1: dinsdag 22/05/2018 in ACV Roeselare

  • Dag 2: zaterdag 26/05/2018 in ACV Roeselare

   

 

Ontmoet een collega voor een gesprek

In heel wat lokale politiekorpsen vind je politiemensen die naast hun reguliere job ook fungeren als beroepenvoorlichters. Zij zijn de meest geschikte personen om je wegwijs te maken over een job bij de politie, over het verloop van de selectieproeven en de opleiding, de stages en een verdere carrière bij de politie.

Klik hier om na te gaan waar je in jouw buurt in contact kan komen met de beroepenvoorlichters van de politie!