ACV Politie
Ook voor jou de juiste keuze!

Home
Contact
  Word lid!
 Links
Meer ...

 

Word lid bij ACV Politie!

 

Waarom lid worden bij een vakbond en waarom dan kiezen voor ACV Politie?

24/08/2018

Ook de twee collega's op de foto hiernaast maakten de juiste keuze. Ze kozen ervoor om lid te worden bij ACV Politie. 

Bertina Nelissen, onze plaatselijk afgevaardigde, overhandigde hen een welkomstpakket vanwege onze vakbond. Ze vroeg hen waarom ze zich syndiceerden ťn waarom ze dan specifiek kozen voor ACV Politie.

Timothy liet verstaan dat hij ervan overtuigd is dat ACV paraat staat wanneer je hen nodig hebt. Ook waardeert hij onze vakbond omdat we hem een goed gevoel van betrokkenheid en behulpzaamheid geven. 

Emre stapte over vanuit een andere vakbond. Hij kiest voor ACV Politie omdat hij merkt dat onze vakbond veel persoonlijker omgaat met haar leden. 

Welkom bij ACV Politie, collega's!

 

Lid worden bij ACV Politie? Da's poepsimpel! 

Klik op de knop, vul ons online formulier in en wij doen de rest!

 

Waarom ook jij je moet aansluiten?

Werk je bij de politie? Dan is het vanzelfsprekend dat je je syndiceert!

"De job van politieman of -vrouw is geen doordeweekse baan"

De risico's van het vak?
"Een ogenblik van onoplettendheid kan zware gevolgen hebben" Het is vanzelfsprekend dat prioritair rijden heel wat risico's inhoudt. Hebben alle andere weggebruikers je wel tijdig gezien en verlenen ze je voorrang? Ga je in de volgende bocht niet aan het slippen? Een ogenblik van onoplettendheid kan zware gevolgen hebben.

"Een financiŽle kater"
Tijdens uit de hand lopende betogingen wordt er vaak met straatmeubilair, flessen en stenen gegooid naar de ordediensten. Wat als jij geraakt wordt door zo'n projectiel en tijdelijk of misschien zelfs definitief arbeidsongeschikt wordt? Dekt de arbeidsverzekering wel alle kosten? Je zou niet de eerste zijn die er een financiŽle kater aan overhoudt. Weet jij wat in dat geval je rechten zijn?

Wat als jij de kop van jut bent?
Klachten over je optreden worden niet alleen gemeld via Comitť P of de Algemene Inspectie. Ook bij de burgemeester, de korpschef of de Officier van Intern Toezicht komen regelmatig mails of brieven toe over collega's die volgens de klager in de fout zijn gegaan. De overheid is verplicht om dergelijke klachten te onderzoeken. En wat als jij de kop van jut bent, wie gaat je dan verdedigen?

En dan hebben we het nog gehad niet over incidenten met (vuur)wapens, het gebruik van fysiek geweld, ...

Snap je 't plaatje? Aarzel dan niet en vul dit formulier voor lidmaatschap in en wordt lid van ACV Politie!

Waarom ACV Politie?

Kwalitatieve en deskundige ondersteuning met kennis van zaken
Snelle opvolging van jouw dossiers, vragen en verzuchtingen
Vlotte doorstroming van informatie die jou aanbelangt!

 

"What Have Unions Ever Done For Us?"

Zwangerschapsverlof, pensioenbijdragen, werkloosheids- uitkeringen, ziekte- verzekering, de index, veiligheid op de werkvloer, het betaald jaarlijks verlof, eindejaarspremie, collectief onderhandelen, de vijfdagenweek, minimumlonen, algemeen stemrecht, tijdkredietÖ

Al deze verworvenheden lijken nu evident, maar ze zijn het resultaat van de inzet en moed van duizenden werknemers en werkzoeken- den die zich in vakbonden verenigden om op te komen voor hun rechten.

Tot op vandaag zet het ACV alle hens aan dek om ons sociaal stelsel te verdedigen. Het Belgische model loodst ons meer dan behoorlijk door de crisis. Toch zullen we als vakbeweging moeten blijven strijden voor onze verworvenheden. Trouw aan onze waarden en missie zullen we samen met - en vooral voor - de 1,7 miljoen ACV-leden onze stem laten horen.

 

ACV GO, een speciaal aanbod voor onze jongere collega's!

Lid van ACV Politie voor 33 cent per dag? 
Neem een vliegende start met ACV GO

Speciaal voor onze collega's tot 25 jaar is er nu ACV GO. 

Tijdens je eerste aansluitingsjaar ben je lid voor slechts 10 euro per maand of 33 cent per dag. En wat koop je vandaag nog met 33 cent? 

Bij ACV Politie heb je tegen die prijs recht op het totaalpakket van dienstverlening, inclusief rechtsbijstand. Een omniumverzekering op het werk, zeg maar.