ACV Politie
Ook voor jou de juiste keuze!

Home
Contact
  Word lid!
 Links
Meer ...

 

Word lid bij ACV Politie!

 

Klik >>> hier <<< om lid te worden van de grootste vakbond van BelgiŽ!

Werk je bij de politie? Dan is het vanzelfsprekend dat je je syndiceert!

"De job van politieman of -vrouw is geen doordeweekse baan"

De risico's van het vak?
"Een ogenblik van onoplettendheid kan zware gevolgen hebben" Het is vanzelfsprekend dat prioritair rijden heel wat risico's inhoudt. Hebben alle andere weggebruikers je wel tijdig gezien en verlenen ze je voorrang? Ga je in de volgende bocht niet aan het slippen? Een ogenblik van onoplettendheid kan zware gevolgen hebben.

"Een financiŽle kater"
Tijdens uit de hand lopende betogingen wordt er vaak met straatmeubilair, flessen en stenen gegooid naar de ordediensten. Wat als jij geraakt wordt door zo'n projectiel en tijdelijk of misschien zelfs definitief arbeidsongeschikt wordt? Dekt de arbeidsverzekering wel alle kosten? Je zou niet de eerste zijn die er een financiŽle kater aan overhoudt. Weet jij wat in dat geval je rechten zijn?

Wat als jij de kop van jut bent?
Klachten over je optreden worden niet alleen gemeld via Comitť P of de Algemene Inspectie. Ook bij de burgemeester, de korpschef of de Officier van Intern Toezicht komen regelmatig mails of brieven toe over collega's die volgens de klager in de fout zijn gegaan. De overheid is verplicht om dergelijke klachten te onderzoeken. En wat als jij de kop van jut bent, wie gaat je dan verdedigen?

En dan hebben we het nog gehad niet over incidenten met (vuur)wapens, het gebruik van fysiek geweld, ...

Snap je 't plaatje? Aarzel dan niet en vul dit formulier voor lidmaatschap in en wordt lid van ACV Politie!

 

"What Have Unions Ever Done For Us?"

Zwangerschapsverlof, pensioenbijdragen, werkloosheids- uitkeringen, ziekteverzekering, de index, veiligheid op de werkvloer, betaald jaarlijks verlof, eindejaarspremie, collectief onderhandelen, de vijfdagenweek, minimumlonen, algemeen stemrecht, tijdkredietÖ

Al deze verworvenheden lijken nu evident, maar zijn het resultaat van de inzet en moed van duizenden werknemers en werkzoeken- den die zich in vakbonden verenigden om op te komen voor hun rechten.

Tot op vandaag zet het ACV alle hens aan dek om ons sociaal stelsel te verdedigen. Het Belgische model loodst ons meer dan behoorlijk door de crisis. Toch zullen we als vakbeweging moeten blijven strijden voor onze verworvenheden. Trouw aan onze waarden en missie zullen we samen met - en vooral voor - de 1,7 miljoen ACV-leden onze stem laten horen.

Op YouTube vind je een leuke karikatuur hierover "What Have Unions Ever Done For Us?"

 
 

Word lid van de grootste vakbond van BelgiŽ!

Binnen onze organisatie vindt je heel wat experten waar jij als lid beroep op kan doen.

Wist je dat ACV Politie deel uitmaakt van de grootste vakbond van ons land? Onze vertegenwoordigers vertoeven in de hoogste middens en naar hen wordt geluisterd. Maar onze sterkte zit niet alleen in het getal, ook in de know-how. Gaat het om werkloosheidsuitkering, ziektepensioen, juridische bijstand, berekening van je wedde, ... Binnen ACV staan onze deskundigen klaar om je te informeren en bij te staan. 

"De specialisten van onze politievakbond staan voor je klaar."

Maar gaat het om specifieke materie met betrekking tot onze job bij de politie, zoals evaluatie of tucht, dan hebben we ook binnen ACV Politie een sterk team dat je met kennis ter zake ter hulp schiet.

Waarom ACV Politie?
Kwalitatieve en deskundige ondersteuning
met kennis van zaken
Snelle opvolging van jouw dossiers, vragen en verzuchtingen
Vlotte doorstroming van informatie die jou aanbelangt!


Voordelig lidmaatschap bij ACV Politie voor onze jongere collega's


Lid van ACV Politie voor 33 cent per dag?
Neem een vliegende start met ACV GO