Burgerfuncties bij de politie

burgerfuncties

Hebben we het over "werken bij de politie", dan denk je waarschijnlijk eerst aan onze politieagenten, inspecteurs en rechercheurs. Maar weet dat er ook heel wat burgers aan het werk zijn bij de geïntegreerde politie. Zij maken deel uit van het CALog, wat staat voor Administratief en Logistiek Kader.

Het aantal inschrijvingen voor de toelatingsproeven om de opleiding van politieagent en -inspecteur aan te vatten, swingt nog steeds de pan uit. Heel wat jongeren dromen van een carrière als politie-inspecteur. Maar ook wanneer er vacatures voor niet-geüniformeerde functies uitgeschreven worden, merken we dat er vaak een grote opkomst is van geïnteresseerden. Meer dan honderdvijftig kandidaten voor één enkele vacature van administratief medewerker is zeker niet uitzonderlijk. En of het nu gaat om een tijdelijk vervangingscontract of een statutaire aanwerving, men is op zoek naar de beste kandidaat voor de job.

Verhoog je kansen!

Wist je dat ACV Politie je de juiste tools kan aanreiken om je voor te bereiden op zo'n selectieproeven? Laat ons weten om welke vacature het gaat en wij helpen je om goed geïnformeerd en degelijk voorbereid voor de selectiecommissie te verschijnen. Ons mailen doe je via vacature@acvpolitie.be.

Alvast succes!

Ga je deelnemen aan selecties in het kader van mobiliteit?

Wist je dat ACV Politie een databank bijhoudt met de meest gestelde vragen tijdens selectieproeven?

Dankzij de feedback van onze leden die eerder al deelgenomen hebben aan selecties, slagen we erin om onze databank met voorbeeldvragen en -proeven up-to-date te houden.

En daar kan jij van profiteren. Ga je deelnemen aan selecties, bijvoorbeeld in het kader van de mobiliteit, richt je dan tot je plaatselijke afgevaardigde. Hij/zij zal je zeker op weg helpen.

www.acvpolitie.be