Word lid van ACV Politie in een paar muisklikken

Je bent blijkbaar overtuigd over de juiste keuze en je zoekt nu de snelste manier om lid te worden van ACV Politie?

Volg dan volgende stappen:

Opgelet! Maak je de overstap vanuit een andere vakbond? Dan hebben we nog wat extra info nodig.

 • Opzeg vorige vakbond
  Om de opzeg bij je vorige vakbond te regelen, maak je best gebruik van onze voorbeeldbrieven.
  - opzeg lidmaatschap ACOD;
  - opzeg lidmaatschap NSPV;
  - opzeg lidmaatschap VSOA;
  - opzeg lidmaatschap SYPOL.
  Stuur de ingevulde en ondertekende brief per mail naar je vorige vakbond en zet daarbij ook ledenwerving@acvpolitie.be in cc. We voegen die brief toe aan je dossier.

 • Betaalbewijzen lidmaatschap vorige vakbond
  We hebben de betaalbewijzen nodig van het volledige vorige kalenderjaar tot de dag waarop je lidmaatschap bij ACV Politie aanvangt.
  Dit dient:
  - om je syndicale premie van het vorige kalenderjaar te kunnen berekenen en uit te betalen;
  - om je rechtsbijstand vanaf dag één vanaf je lidmaatschap bij ACV Politie te verzekeren. Zonder voorgaand lidmaatschap bij een erkende vakbond moet je een termijn van zes maanden wachttijd doorlopen.
  Je stuurt ons de betaalbewijzen best toe via ledenwerving@acvpolitie.be.

Waarom jij je zeker moet aansluiten bij onze vakbond?

Welkom bij ACV Politie!

De twee collega's op de foto hiernaast maakten zoals velen de juiste keuze. Ze kozen ervoor om lid te worden bij ACV Politie.

Toen Bertina Nelissen, onze plaatselijk afgevaardigde, hen een welkomstpakket vanwege onze vakbond overhandigde, vroeg ze hen waarom ze zich syndiceerden én waarom ze dan specifiek kozen voor ACV Politie.

Timothy liet verstaan dat hij ervan overtuigd is dat ACV paraat staat wanneer je hen nodig hebt. Ook waardeert hij onze vakbond omdat we hem een goed gevoel van betrokkenheid en behulpzaamheid geven.

Emre stapte over vanuit een andere vakbond. Hij kiest voor ACV Politie omdat hij merkt dat onze vakbond veel persoonlijker omgaat met haar leden.

Welkom bij ACV Politie, collega's!

Waarom lid worden bij ACV Politie?

Onze redactie ontwikkelde de digitale brochure "Word lid van ACV Politie". Deze brochure richt zich specifiek naar alle personeelsleden van de geïntegreerde politie, dus zowel naar het operationeel personeel als naar het CALog (burgerpersoneel bij de politie).

In onze brochure geven we je tal van argumenten die je zeker zullen overhalen om je te syndikeren. We leggen je daarbij ook uit waarom je jouw voorkeur moet laten uitgaan naar ACV Politie. Achteraan vind je de formulieren die je kan invullen om je lidmaatschap bij onze vakbond aan te gaan.

Klik hier om de brochure te downloaden.

Waarom ACV Politie de juiste keuze is

Kwalitatieve en deskundige ondersteuning met kennis van zaken, snelle opvolging van jouw dossiers, vragen en verzuchtingen, een vlotte doorstroming van informatie die jou aanbelangt! Dat vind je enkel bij ACV!

Zwangerschapsverlof, pensioenbijdragen, werkloosheids- uitkeringen, ziekte- verzekering, de index, veiligheid op de werkvloer, het betaald jaarlijks verlof, eindejaarspremie, collectief onderhandelen, de vijfdagenweek, minimumlonen, algemeen stemrecht, tijdkrediet... Al deze verworvenheden lijken nu evident, maar ze zijn het resultaat van de inzet en moed van duizenden werknemers en werkzoeken- den die zich in vakbonden verenigden om op te komen voor hun rechten.

Tot op vandaag zet het ACV alle hens aan dek om ons sociaal stelsel te verdedigen. Het Belgische model loodst ons meer dan behoorlijk door de crisis. Toch zullen we als vakbeweging moeten blijven strijden voor onze verworvenheden. Trouw aan onze waarden en missie zullen we samen met - en vooral voor - de 1,7 miljoen ACV-leden onze stem laten horen.

Jong ACV, een speciaal aanbod voor onze jongere collega's

Word lid van ACV Politie voor slechts 33 cent per dag!

Ben je net aan de slag bij de politie? Dan hebben we een heel interessant aanbod voor je: het voordelig starterslidmaatschap ACV GO. Je betaalt een jaar lang slechts 10 euro per maand ofwel 33 cent per dag. Je kan dan een beroep kan doen op onze uitgebreide dienstverlening. Wist je trouwens dat je bij de politie een vakbondspremie krijgt? Daarmee verdien je nog een groot deel van je bijdrage terug. Dus waarom nog wachten? Meer weten? Klik hier!